نظرسنجی و سنجش رضایت

تحقیق پیمایشی روشی سیستماتیک برای جمع آوری داده ها از افراد یا گروه ها برای درک نظرات، رفتارها یا ویژگی های آنهاست. از تکنیک‌های مختلفی مانند پرسش‌نامه، مصاحبه و فرم‌های آنلاین استفاده می‌کند که می‌توانند متناسب با جمعیت‌ها و اهداف متنوع طراحی شوند. طراحی یک نظرسنجی بسیار مهم است. سوالات باید واضح، بی‌طرفانه و هدفمند باشند تا داده‌های قابل اعتمادی به دست آورند.

یکی از مزایای تحقیق پیمایشی، تطبیق پذیری آن است. نظرسنجی‌ها را می‌توان به صورت حضوری، تلفنی یا آنلاین انجام داد و به محققان این امکان را می‌دهد که به طور موثر به مخاطبان گسترده‌تری دست یابند. علاوه بر این، داده‌های جمع‌آوری‌شده می‌تواند کمی باشد، امکان تجزیه و تحلیل آماری یا کیفی را فراهم کند و بینش عمیق‌تری درباره افکار و احساسات پاسخ‌دهندگان ارائه دهد.

با این حال، تحقیق پیمایشی بدون چالش نیست. دقت نتایج به شدت به حجم نمونه و انتخاب بستگی دارد. یک نمونه بد انتخاب شده می تواند منجر به نتایج ناهموار شود و کل مطالعه را تضعیف کند. علاوه بر این، نحوه قالب بندی سؤالات می تواند به طور قابل توجهی بر پاسخ ها تأثیر بگذارد، و این امر برای محققان ضروری است که تست اولیه را قبل از استقرار کامل انجام دهند.

ملاحظات دیگر در نظر سنجی میزان پاسخگویی است. مشارکت کم می تواند مانع از بازنمایی یافته های نظرسنجی شود. برای مبارزه با این، محققان اغلب استراتژی هایی را برای تشویق مشارکت، مانند ارائه مشوق ها یا اطمینان از رازداری، اجرا می کنند.

در نتیجه، در حالی که نظر سنجی (تحقیق پیمایشی) به عنوان یک ابزار ارزشمند در جمع آوری اطلاعات و درک روندها عمل می کند، برنامه ریزی و اجرای دقیق برای اطمینان از معتبر بودن و عملی بودن بینش های به دست آمده حیاتی است.
موسسه پویا کلیه طرح های نظرسنجی و سنجش رضایت مشتریان را در سطح کشور اجرا می نماید

انواع طرح های نظرسنجی

1-نظرسنجی از کارکنان در خصوص میزان رضایت مندی پرسنل شرکت

2-نظرسنجی از مراجعین و ارباب رجوع به منظور بررسی میزان رضایت مندی ارباب رجوع و بررسی نظرات و پیشنهادت انها ( تکریم ارباب رجوع )

3-نظرسنجی از مشتریان شرکتها که شامل شرکتهای خصوصی و دولتی که دارای مشتری بوده به منظور تعیین میزان رضایت مشتریان و شناسایی
نظرات انها در خصوص نقات قوت و ضعف محصولات / خدمات ، عملکرد و …..


4-نظرسنجی از کلیه ذینفعان شرکت که به ان نظرسنجی 360 درجه می گویند . در این نظرسنجی از کلیه ذینفعان میزان رضایت و نظرات انها سنجیده می شود . ذینفعان شامل کارکنان ، ارباب رجوع ، تامین کنندگان ، نمایندگان ، سهامداران ، مشتریان و بازنشستگان می باشد .

5-نظرسنجی در خصوص عملکرد شرکت و پیمانکاران مانند شرکتهای دولتی ( شرکت گاز ، شرکت آب و فاضلاب ، برق و……. )

6-نظرسنجی دوره ای یا متوالی . در این نظرسنجی شرکتها اقدام به سنجش رضایت مندی مشتریان بصورت متوالی در طی زمانهای تعیین شده می کند تا روند رضایت مندی مشتریان بررسی شده تا بتواند اقدامات اصلاحی را به منظور افزایش رضایت مندی مشتریان اقدام نمایند . مانند نظرسنجی نمایشگاه بین المللی از بازدیدکنندگان و شرکت کنندگان بصورت متوالی می باشد . در این فعالیت روند رضایت بازدیدکنندگان تجزیه و تحلیل می شود و عوامل مثور بر رضایت نیز شناسایی می گردد که با رفع نواقص میزان رضایت مندی افزایش پیدا می کند و در صورت بالا بودن رضایت اقدامات کنترلی در جهت بالا نگه داشتن رضایت اجرا می شود .

7-نظرسنجی بصورت مقطعی و بر اساس مشکل یا مساله ای خاص که در این حالت سازمان به مشکلی مواجه شده است که نیاز مند کسب اطلاعات برای حل مشکل است . در این حالت سوالات بر مبانی مساله مشخصی طراحی و بر اساس انها نیز جامعه اماری مشخصی نیز تعیین می گردد .

8-نظرسنجی در انتخابات که در این طرح ها سازمانها ، شرکتها یا ارگانهای دولتی به منظور بررسی نظرات مردم و جامعه در خصوص کاندیداهای انتخابی و انتظارات انها بررسی می شود .

9- نظر سنجی از جامعه آماری تعیین شده مانند مدیران شرکتها و فعالان اقتصادی در خصوص مساله مهمی در سطح کشور(مانند ریاست جمهوری )

با توجه به مطالب و عناوین ذکر شده نظرسنجی دارای وسعت زیادی بوده و اهداف مختلفی را شامل می شود که متولی و پاسخگوها متنوع می باشند . در بخش بازار و شرکتهای تولیدی و خدماتی نظرسنجی حول مشتریان صورت می گیرد و موضوع مورد بررسی در حوزه بازاریابی می باشد . اما در سایر بخش ها نظرسنجی می تواند اهداف اجتماعی ، سیاسی ، مدیریت شهری و….. داشته باشد .