سلامت برند

سلامت برند چیست؟

سلامت برند ارزیابی جامعی از عملکرد، شهرت و ادراک مصرف کننده یک برند است که نشان دهنده حیات و اثربخشی کلی آن در بازار است. این یک معیار مهم برای اطلاع رسانی برنامه های بازاریابی و روابط عمومی و هدایت رشد کسب و کار است.

بر اساس آمار

  • 64 درصد از مصرف کنندگان ارزش های مشترک را به عنوان دلیل اصلی ارتباط خود با یک برند ذکر می کنند
  • مشتریانی که از نظر عاطفی درگیر هستند 3 برابر بیشتر احتمال دارد که یک محصول یا خدمات را به دیگران توصیه کنند
  • برندهایی که ارتباط عاطفی قوی با مشتریان خود دارند  71 درصد اثربخشی تبلیغات بالاتری نسبت به برندهایی که فاقد ارتباط عاطفی هستند دارند .  

معیارهای سلامت برند بینشی در مورد کارایی برند ارائه می دهد  که در آن موارد ذیل مورد بررسی قرار می گیرد :

  1. برند شما چه تاثیری بر کسب و کار شما دارد؟
  2. چقدر قابل اعتماد است؟
  3. برند شما چگونه با مشتریان شما ارتباط برقرار می کند؟
  4. چقدر در برابر رقبای شما قوی است؟

با دریافت این پاسخ‌ها، بهتر می‌توانید درک کنید که آیا برند شما در حال رشد است یا آسیب دیده. وظیفه شما به عنوان یک مدیر بازاریابی و برند این است که مسائل را قبل از اینکه بحرانی شوند ، شناسایی و حل کنید.

عناصر سلامت برند چیست؟

عناصر سلامت برند شامل جنبه های مختلفی است که به شناخت ، قدرت و سرزندگی کلی برند می باشد . که شامل سه سازه اگاهی از برند ، وفاداری برند و قدرت برند در ذهن مشتریان می باشد .

 چرا معیارهای سلامت برند مهم هستند؟

معیارهای سلامت برند بسیار مهم هستند زیرا بینش هایی را در مورد نحوه درک یک برند در بازار، نقاط قوت و ضعف آن و زمینه های فرصت ارائه می دهند. با نظارت بر این معیارها، کسب‌وکارها می‌توانند تصمیمات آگاهانه‌ای برای ارتقای تصویر برند خود، بهبود وفاداری مشتری و افزایش رشد بگیرند.

معیارهای سلامت برند چند بار باید اندازه گیری شود؟

توصیه می شود معیارهای سلامت برند را به طور منظم اندازه گیری کنید، معمولاً سالانه یا دو سال یکبار. با این حال، ارزیابی‌های مکرر ممکن است به نفع صنایعی باشد که به سرعت در حال تغییر هستند یا پس از کمپین‌های مهم برند می بایست اجرا گردد

چگونه معیارهای سلامت برند در صنایع مختلف متفاوت است؟

در حالی که اصول اصلی معیارهای سلامت برند ثابت می ماند، معیارهای خاص و وزن آنها می تواند در صنایع متفاوت باشد. به عنوان مثال، ادراک نوآوری ممکن است در صنعت فناوری بسیار مهم باشد، در حالی که در مد، زیبایی شناسی برند و مد روز ممکن است وزن بیشتری داشته باشد.

چگونه یک برند می تواند معیارهای سلامت خود را بهبود بخشد؟

بهبود معیارهای سلامت برند مستلزم درک نقاط ضعف و اجرای استراتژی هایی برای رفع آنها است. این می‌تواند شامل افزایش کیفیت محصول، راه‌اندازی کمپین‌های بازاریابی هدفمند، بهبود خدمات مشتری یا هر ترکیبی از این و سایر استراتژی‌ها باشد.

رابطه بین معیارهای سلامت برند و عملکرد فروش چیست؟

در حالی که معیارهای سلامت برند بر ادراک و احساسات تمرکز دارند، سلامت برند قوی اغلب با عملکرد فروش بهتر مرتبط است. یک نام تجاری که به خوبی درک شده باشد، احتمال بیشتری دارد که مشتریان را جذب و حفظ کند و فروش و درآمد را افزایش دهد.

آیا یک برند می تواند معیارهای سلامت خوبی داشته باشد اما همچنان در بازار عملکرد ضعیفی داشته باشد؟

بله امکانش هست. در حالی که معیارهای قوی سلامت برند نشان دهنده ادراک مثبت از برند است، عوامل دیگری مانند قیمت گذاری، چالش های توزیع، یا نیروهای بازار خارجی می توانند بر عملکرد بازار برند تأثیر بگذارند. نگاه کردن به معیارهای سلامت برند در ارتباط با سایر معیارهای تجاری برای یک دیدگاه جامع ضروری است.

اندازه گیری سلامت برند

هر چه مردم نسبت به برند شما احساس بهتری داشته باشند، مشتریان بیشتری به طرفداران برند و دنبال کنندگان فداکار در شبکه های اجتماعی شما تبدیل می شوند.آن‌ها می‌خواهند تا حد امکان افراد بیشتری درباره محصولات و خدمات شما بدانند و به افزایش آگاهی از برند شما کمک کنند.به همین دلیل است که باید هر گونه جهش در نام تجاری خود را به صورت آنلاین شناسایی کنید. این به جلوگیری از بحران های شهرت کمک می کند و در مورد بهبود محصولات، خدمات و برند شما بازخورد ارائه می کند.

روشهای اندازه گیری سلامت برند  

  • بازخورد مشتری
  • گوش دادن اجتماعی
  • تحقیقات کیفی ( گروه های متمرکز ، مصاحبه های عمیق یا نیمه عمیق )
  •  تحقیقات کمی ( نظرسنجی میدانی ، درب منازل ، مراکز مختلف و…)
بازخورد مشتری

مشتریان نقش مهمی در سلامت برند شما ایفا می‌کنند، زیرا می‌توانند نظرات مثبت و یا منفی را به صورت آنلاین یا افلاین از خود به جای بگذارند. آنها همچنین می توانند محصول یا خدمات شما را به دوستان خود توصیه کنند یا دوستان خود را تشویق کنند که به جای دیگری بروند.

برای ارزیابی بازخورد مشتری، مصاحبه‌هایی انجام دهید که بینشی در مورد آنچه که مشتریان در مورد برند شما دوست دارند یا دوست ندارند ، چرا آن‌ها آن را بر رقبا ترجیح می‌دهند و اینکه چگونه احساسات آنها نسبت به آن در طول زمان تغییر کرده است، ارائه می‌دهد.

به طور منظم از فرم های بازخورد ساده و مصاحبه های عمیق برای دریافت به روزترین داده های مشتری استفاده کنید.

نکته: برای جمع آوری بازخورد رضایت مشتری، از مصرف کنندگان سوالاتی مانند “چگونه از … استفاده کردید؟” بپرسید. یا “در مورد … چه احساسی داشتی؟”

گوش دادن اجتماعی

با گوش دادن اجتماعی، می توانید بینشی در مورد صدای برند، شهرت برند و آگاهی از برند کسب کنید. با این حال، اگر مخاطبان شما در رسانه های اجتماعی فعال نباشند، این روش کار نمی کند.

گوش دادن اجتماعی به معنای استفاده از ابزارهای نظارت بر رسانه های اجتماعی برای ردیابی ذکر برند ، هشتگ های مرتبط، یا کلمات کلیدی مرتبط با برند شما در وب، انجمن ها یا پلتفرم های مختلف رسانه های اجتماعی است.پس از جمع آوری اطلاعات مورد نیاز، می توانید احساسات مخاطبان خود را نسبت به برند خود ارزیابی کنید.

تحقیقات کیفی و کمی (گروه های کانونی و نظرسنجی)

اگر به دنبال پاسخ به سؤالات خاصی در مورد سلامت برند خود هستید – گروه های متمرکز و نظرسنجی ها همان چیزی است که نیاز دارید. با استفاده از نظرسنجی ها و گروه های متمرکز، می توانید نگاه جامع تری به درک مردم از برند شما داشته باشید.